Ideeën Haantjesklok Comtoise Vers

Ideeën Haantjesklok Comtoise Vers. Comtoise haantjesklok uit de lodewijkxv periode. Een franse comtoise klok, ook wel haantjesklok genoemd, van omstreeks 1785. Prachtige zware klok met puntgave wijzerplaat en nog een compleet wekkerwerk. Haantjesklok, heeft een gegoten belhek met een haan en twee vliegende hennen.

225 00

Coolste 225 00

De klok heeft een schaargang, een nauwkeurig gang systeem. Ze zijn bijzonder door een afwijkend uiterlijk en/of bijzonder door de afwijkende techniek die in de klok is gebruikt. De meeste comtoises in nederland hebben geen houten kast.

Geëmailleerde schotelwijzerplaat met romeinse cijfers.

Ook bekend als cadran á soleil. De wijzerplaat is een curve plaat met tussen de minuutgetallen zogenaamde hollandse boogjes. Ook bekend als cadran á soleil. Comtoise haantjesklok uit de lodewijkxv periode. Prachtige zware klok met puntgave wijzerplaat en nog een compleet wekkerwerk. Veel van deze kasten zijn verloren gegaan. Geëmailleerde schotelwijzerplaat met romeinse cijfers.

225 00

Comtoise haantjesklok uit de lodewijkxv periode. De klok loopt 8 dagen en heeft een centrale secondewijzer. Comtoises comtoise regulateur een prachtige precisie klok uit de periode rond 1860. De meeste comtoises in nederland hebben geen houten kast. Het slagwerk is zo afgesteld dat de klok bescheiden slaat op zijn zilveren bel met fraaie klank. De comtoise heeft een zware regulateur slinger. Een franse comtoise klok, ook wel haantjesklok genoemd, van omstreeks 1785.. Veel van deze kasten zijn verloren gegaan.

Popular posts from this blog

111 Feci Neonato Con Filamenti Neri